Translate

woensdag 16 mei 2018

Straf voor filmer Beekse Bergen?

U kent de achtergrond: het ging om een Frans gezin wat niet in de gaten had dat uitstappen in safaripark De Beekse Bergen gevaarlijk en dus verboden is. Twee jachtluipaarden zien hun kans schoon en besluipen het gezin. Gelukkig is er uiteindelijk niemand gewond geraakt.


Als de uitgestapte toeristen in de Beekse Bergen waren aangevallen door de jachtluipaarden, had dit tot een boete en gevangenisstraf voor de filmer kunnen leiden. Dat stelt de Nederlandse hoogleraar Mediarecht Nico van Eijk in het AD. “De vraag is zelfs of zij niet gewoon de wet hebben overtreden.”

Views
De hoogleraar stelt dat de maker van het filmpje 'nog onverantwoordelijker, dommer, is dan de Franse toeristen'. ,,Het zou voor de hand hebben gelegen dat de maker van het filmpje de toeristen had gewaarschuwd of 112 had gebeld", schrijft hij. Volgens hem komt het filmpje de maker 'commercieel goed uit', omdat het zoveel views heeft behaald.

Wet overtreden?
,,De vraag is zelfs aan de orde of zij niet gewoon de wet hebben overtreden", zegt Van Eijk in een reactie. Hij zegt oprecht boos te zijn over dit soort filmpjes. Alsof mensen liever goed scoren, dan dat ze iemand in nood helpen. ,,Er is een burgerplicht om mensen in nood te helpen, maar sensatiezucht lijkt dit te overstemmen."

Linken
* YouTube:Gezin met kind stapt uit autosafari Beekse Bergen
* Volledig artikel in het AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.