Translate

dinsdag 26 juni 2018

Duitsland wint alsnog van Mexico!

Het aantal grappen over Duitsland, dat van Mexico verloor en daarna weer eens in de laatste minuut wint, stijgt.


Hierboven een cartoon na  het verlies van Mexico en hierna twee grappen over de winst in de laatste minuut tegen Zweden:

Alsnog winst
De Speld meldt onder de titel 'Mannschaft presteert opnieuw het onmogelijke', dat 'Duitsland alsnog gelijk heeft gemaakt. Invaller Mario Gómez tikte vanochtend van dichtbij de 1-1 binnen.
Na het wonder tegen Zweden presteert die Mannschaft daarmee opnieuw het onmogelijke. Door de miraculeuze ontsnapping staan de Duitsers nu gedeeld eerste in de groep.
In Duitsland leeft de hoop dat de ploeg een dezer dagen toch nog de wereldtitels van 1966, 1982, 1986 en 2002 verovert'.

Lineker past zijn Duitse wijsheid aan
De Engelse oud-spits Gary Lineker heeft zijn beroemde quote over Duitsland een tikkeltje aangepast na de miraculeuze ontsnapping van de 'Mannschaft' op het WK tegen Zweden (2-1). Lineker had op het WK van 1990 wanhopig geroepen: ,,Voetbal is een simpel spelletje. 22 Mannen rennen 90 minuten achter een bal aan en op het einde winnen de Duitsers.'' De Engelsman doelde daarmee op het gegeven dat Duitsland zo vaak in de slotfase wint.
Lineker besloot zijn wereldberoemde opmerking er zaterdag maar weer eens in te gooien nadat Toni Kroos in de 95e minuut de 'Mannschaft' langs Zweden had geschoten (2-1). Hij paste de quote wel iets aan, omdat de Duitse verdediger Jérôme Boateng in de slotfase met rood uit het veld was gestuurd en de regerend wereldkampioen dus met een man minder de wedstrijd moest uitspelen. ,,Voetbal is een simpel spelletje. 22 Mannen rennen 82 minuten achter een bal aan. De Duitsers krijgen een rode kaart en dus rennen nog 21 mannen gedurende 13 minuten achter de bal aan. En op het einde weten de Duitsers op de een of andere manier toch weer te winnen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.