Translate

maandag 25 juni 2018

Eet het onderste puntje van je ijshoorntje niet op!

Het wordt de komende week weer warm weer. Dus tijd voor een ijshoorntje. Heerlijk om van te smullen. 


Maar Het Laatste Nieuws waarschuwt ons: eet het onderste puntje niet op!

Meer verzadigde vetten
Volgens chemicus Bert Weckhuysen (Universiteit Utrecht) zit dat deel van je ijsje vol chocolade, dat bomvol vetten bevat en niet van het goede soort. 'Uiteindelijk zitten er onderin dat punt meer verzadigde vetten dan in het roomijs aan de bovenkant.' Dat is door de ijsmakers gedaan om het te vroeg smelten van de chocolade in de warme hand te voorkomen.

Lees het volledige artikel
* Waarom je het onderste puntje van je ijshoorntje beter niet opeet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .