Translate

dinsdag 18 september 2018

Bekijk uw dubbelganger in het museum!

Maak een selfie en u vindt uw dubbelganger op een schilderij in een museum! Dat kan nu ook in Nederland via de app Art & Culture van Google.


Het is een leuke app. Geinig, om zo te zeggen. Dus zeker het installeren waard.

Lijkt het?
Maar of u echt lijkt op de Mona Lisa, het Meisje met de Parel, Vincent van Gogh, de apostel Paulus  of een ander fraai kunstwerk?
Zelf lijk ik - althans volgens de app - op het portret van Dirck Volckertsz Coornhert uit de collectie van het Rijkmuseum. Zie de foto hierboven van deze gravure uit 1590/1592 van de hand van Jan Harmensz Muller en gemaakt in Amsterdam. Dus op naar het Rijksmuseum!
O ja, een hoed draag ik niet/nooit. Maar zijn opvattingen, zoals hierna vermeld door de Koninklijke Bibliotheek, spreken me in ieder geval wel erg aan.

Dirck Volckertszoon Coornhert (1522-1590) was een filosoof, theoloog, toneelschrijver en kunstenaar. Zijn hele leven zette hij zich in voor tolerantie en godsdienstvrijheid. Hij kwam op voor zowel protestanten als katholieken. Coornhert was nauw betrokken bij de Nederlandse Opstand,  maar had ook kritiek op de gewelddadigheden van de geuzen. Vanwege zijn overtuigingen heeft hij Nederland meermaals moeten ontvluchten.

Download
* De Google Arts & Culture app is te downloaden in de App Store en in Google Play

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .