Translate

woensdag 17 oktober 2018

Het verschil in lichaamstaal tussen een hond en een kat

Het dagblad Trouw leerde me, dat de lichaamstaal van een kat en een hond totaal verschillen en dat het daarom goed is die te kennen. 



Hierna een deel van het artikel van Ylva Poelman.

Opgeheven staart en oren in nek
Loopt een kat met opgeheven staart, dan is hij lekker ontspannen. Voor een hond straalt een stijf opgestoken staart daarentegen gespannenheid en dominantie uit. Oren in de nek leggen betekent voor katten agressieve angst, voor honden onderdanige angst.

Op zijn rug
Keert een hond zich tijdens een schermutseling op zijn rug, dan geeft hij zich over en erkent de ander als zijn meerdere. Door zijn buik bloot te geven maakt hij zich kwetsbaar en het communicatieprotocol van honden schrijft dan voor dat de andere hond zijn aanval staakt. Een kat gaat er op zijn rug echter nog eens goed voor liggen om verder te vechten omdat hij zo ferm kan uithalen met zijn achterpoten.

Kwispelen
En dan kwispelen. Een hond zwaait zijn staart als hij blij of vrolijk opgewonden is. Bij een kat met een zwiepende staart kun je maar beter uit de buurt blijven, want het dier is dan not amused, klaar om uit te halen.

Link naar het volledige artikel:
* Zowel katten en honden kwispelen, maar ze bedoelen er iets heel anders mee

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .