Translate

maandag 11 maart 2019

De vijfde oogst van De Luizenmoeder: de leukste van dit seizoen

De Luizenmoeder blijft geweldig geestig. Gisteravond was aflevering 5 van dit seizoen, één van de leukste afleveringen tot nu toe. Waarin 'positive thinking' centraal stond. 
Met opnieuw veel herkenbare situaties, zoals het vreselijke managementjargon van directeur Anton, die de 'positive feedback' regelt, de stress om de schoolfotograaf  (nog snel even mooie andere kleren thuis halen) en de kinderen en leerkrachten die ‘in het zonnetje’ moeten worden gezet.

Senseo
En wat te denken van de bereidheid van de directeur om zijn eigen Senseo-apparaat ('Senseo, de Rolls Royce onder de koffie') ter beschikking te stellen (uiteraard wel tegen betaling van de kostbare pads van 0,50 per kopje..) toen bleek dat het schoolapparaat kapot was en niet meer gemaakt kon worden.

Nancy
Nancy blijft ook onnavolgbaar in haar naïviteit. Vorige week was ze aanhangster van het 'ietsisme', nu blijkt haar Memorystick met klassefoto's gewist te zijn.

Volkert
Ook Volkert (Henry van Loon) speelt zijn rol met veel verve! Met weinig woorden maar wel prachtig in het non-verbale.

Een selectie uit de vele mooie vondsten
- Die Foto's zijn 'takke duur ', dus die nichtjes gaan er ook op!
- Karel over de cowboyhoed: 'Doe die genocidehoed af!'
- Juf Helma over Jan Pieterszoon Coen: 'En toen slachtte hij iedereen af en hoe noemen we dat? 'De VOC-mentaliteit, juf'. 
- Achmed (moet complimentjes van de klas krijgen): ‘kan heel goed voetballen’ en na lang aandringen: 'bal hoog houden'. 'Hij is Marokkaan'. 'Nee dat is geen compliment. Zeg dan leuke Marokkaan'.
- Positive feedback voor Anton. 'Je bent lang.' 'Je bent er.' 'Nieuwe bril?'
- 'Het koffiezetapparaat is kapot, kan je er even naar kijken?' 'Nee ik moet eerst koffie hebben'.
-  'Je staat in mijn cirkel...'

Bekijk
* Dit zijn de meest hilarische berichten over De Luizenmoeder afl. 5

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.