Translate

woensdag 20 maart 2019

Nederland stijgt naar vijfde plek van gelukkigste landen ter wereld

Nederland staat dit jaar op de vijfde plaats van een groot VN-onderzoek naar de gelukkigste landen ter wereld. Finland staat bovenaan de lijst. 


Nederland heeft nog nooit zo hoog in de lijst gestaan. Laten we dat zo houden, ook vandaag via onze stem in het stembureau.

Top drie
De andere landen in de top vier zijn Noorwegen, Denemarken en IJsland. Deze drie landen wisselen weleens van positie, maar staan al jarenlang bovenaan de lijst.

Happiness Report
De VN maakte vanmorgen deze resultaten van het World Happiness Report 2019 bekend. De organisatie kijkt voor het samenstellen van de lijst onder meer naar de verdeling van de welvaart, sociale verbondenheid van de burgers, de levensverwachting en de keuzevrijheid op een aantal fronten.

Inhalen en onderaan
In de lijst met 156 landen staat Zuid-Soedan onderaan. De VN heeft ook onderzocht welke landen een grote inhaalslag hebben gemaakt de afgelopen jaren. Zo steeg het West-Afrikaanse land Benin de afgelopen tien jaar met ruim vijftig plaatsen in de lijst.
Venezuela en Syrië daalden juist sterk in de lijst, als gevolg van de economische crisis en de burgeroorlog in deze landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .