Translate

donderdag 4 april 2019

Donald Duck erkent dat er ook lesbische stellen zijn

De eerste Donald Duck met een lesbisch stel ligt sinds vandaag in de winkel. Het gaat om één plaatje in het stripverhaal, waar op de achtergrond twee verliefde vrouwen te zien zijn.

‘Donald Duck wil de wereld om ons heen representatief weergeven’, aldus is de motivatie. Het weekblad reageert daarmee op een Jeugdjournaal-item over de 10-jarige Fenna, die twee vaders en twee moeders heeft. Zij stoorde zich eraan dat in Duckstad alleen maar verliefde hetero-stelletjes wonen.

Inclusiviteit
De Nederlandse Donald Duck heeft de laatste jaren meer stappen op het gebied van 'representativiteit' gemaakt. Zo werd in 2016 een vriendje van Kwik, Kwak en Kwak geïntroduceerd dat in een rolstoel zit. En in 2018 kwam het blad met een speciale editie voor blinde en slechtziende lezers en een voor kinderen met dyslexie.

Op de achtergrond
Voor de goede orde: dit alles betekent niet dat de hele Donald Duck nu vanaf heden vol staat met homoseksuele eenden. Het gaat om één plaatje, op pagina 41 in het verhaal ‘goede daden, slechte daden’, waar op de achtergrond twee dames van middelbare leeftijd aan tafel zitten. Met een hartje tussen de hoofden. Zie het plaatje hierboven. Geen schokkend wereldnieuws dus. Hoewel het in Nederland in bepaalde kringen vast wel weer de nodige discussie zal uitlokken. Want ja, veel beters hebben we blijkbaar niet te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .