Translate

donderdag 18 april 2019

Kind krijgt als voornaam Amersfoort

Uit dankbaarheid voor de stad die het gezin opnam, gaven Dauda en Kadiatu hun zevende kind, een dochter na zes zonen, de naam ‘Amersfoort’. "Zij is een godsgeschenk". 



Bij de afdeling Burgerzaken van Amersfoort keken ze recent wel vreemd op, toen Dauda Thullah zijn pasgeboren dochter kwam aangeven. Hij wilde haar de roepnaam Amersfoort geven. De ambtenaar in kwestie durfde daar niet zomaar gehoor aan te geven. Ze ging naar boven, om te overleggen met haar baas. Het duurde 25 minuten. Toen kwam de goedkeuring.

Sierra Leone
Dauda en echtgenote Kadiatu zijn afkomstig uit het door een burgeroorlog verscheurde Sierra Leone. Ze zijn de gemeente Amersfoort onnoemelijk dankbaar voor de gastvrije ontvangst. "Daarom zal onze kleine koningin tot aan haar dood ‘Lady Amersfoort’ zijn", zo zeggen ze in de Amersfoortse Courant.

BW over voornamen
In het Burgerlijk Wetboek 1 staat: "De ambtenaar van de burgerlijke stand weigert in de geboorteakte voornamen op te nemen die ongepast zijn, of overeenstemmen met bestaande geslachtsnamen tenzij deze tevens gebruikelijke voornamen zijn."

Link
* Artikel en video van het AD-Amersfoortse Courant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .