Translate

donderdag 9 mei 2019

Nederlandse voetbaljournalist gaat (alweer) de mist in: “Moura scoort toch nooit”

Een uitspraak van Valentijn Driessen bij aanvang van de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Tottenham gisteren is viraal gegaan. De Nederlandse journalist van De Telegraaf ging met zijn voorspelling zwaar de mist in: “Moura, die kan je gerust alleen voor doel zetten, die scoort toch nooit.” Ironisch genoeg was het net de Braziliaan die Ajax met een hattrick uit de Champions League knikkerde.


Valentijn Driessen rechts

Het was in het Nederlandse voetbalpraatprogramma ‘Voetbal Inside’ dat Driessen zijn opmerkelijke voorspelling deed. Daar ging het vooraf over de afwezigheid van Harry Kane en de terugkeer van de Zuid-Koreaan Son, die in de heenmatch geschorst was: “Je moet dus maar één speler in de gaten houden, want Moura kan je gerust alleen voor de keeper laten lopen. Die scoort toch nooit”, een uitspraak die (alweer) als een boemerang in het gezicht van Driessen terugkeert en ook op de sociale media gretig gedeeld werd. Lucas Moura zorgde met zijn hattrick er op zijn eentje voor dat Tottenham op 1 juni kan aantreden in de finale van de Champions League.

Vaker
De Nederlandse journalist is niet aan zijn proefstuk toe, hij kreeg al vaker het deksel op de neus. Zo voorspelde hij vorige zomer dat de Rode Duivels het op het WK in Rusland zeker niet tot de halve finale zouden schoppen: “Als de Belgen aan de halve finale denken, hebben ze weinig verstand van voetbal. Als deze ploeg tegen een goede aanval speelt, zullen ze veel doelpunten incasseren”, vertelde Driessen toen. Wat de Belgen op het wereldkampioenschap deden, is wel bekend: ze wonnen van Japan en (vooral) Brazilië, in de halve finale geraakten ze net niet voorbij uiteindelijke wereldkampioen Frankrijk.

Bron: Artikel uit het Laatste Nieuws (België)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .