Translate

maandag 10 juni 2019

In welke afvalbak hoort het theezakje?

Ik geef toe, het is een weinig spiritueel onderwerp voor Tweede Pinksterdag. En er zijn zeker ernstiger zaken in de wereld te behandelen. Maar toch, het houdt me nog steeds bezig. De prangende vraag, in welke containerbak het theezakje hoort.


In onze blog van 5 juni* bekenden we deemoedig: 'Wij deponeerden tot vandaag het gebruikte theezakje in de gft-bak. Fout gehandeld! Afgedankte theezakjes horen bij het restafval. Slechts 30% van de ondervraagden deed het goed....' De bron? Een onderzoek van de Suez Afval Barometer, zoals gepubliceerd door het serieuze dagblad Trouw.

Gemeente Amersfoort
Maar een oplettende bezoeker van onze blog uit het rustieke Hoogland attendeerde ons erop, dat de afvalwijzer van de gemeente Amersfoort toch wel degelijk aangeeft, dat 'theezakjes en filters met koffiedik' in de GFT-container horen. Dus hebben wij dat wel degelijk steeds goed gedaan!

Knagend gevoel 
Maar het knagend gevoel blijft. Want wie heeft er nu gelijk. Want Trouw is toch misschien wel de beste krant van Nederland? Dus dan hier en nu maar de vraag gesteld: Weet u het?

Lees ook
Afval scheiden: waar hoort de kassabon?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .