Schaapskuddes en hun herders hebben het moeilijk, zeker ook nu subsidies dreigen te vervallen. Maar er is hoop. Eet een schaap en u redt de kudde!
Daarom eten we schaap
Dat althans is de bedoeling van het praktijknetwerk 'Daarom eten we schaap'. Dit initiatief probeert met behulp van het Ministerie van Landbouw herders, slachters en restaurants bij elkaar te brengen. Om zo schaap op het menu te krijgen. Want schaap is lekker: het smaakt naar mals wild. Mits uiteraard goed geslacht, afgehangen en bereid. Verder hebben ze een mooi en natuurlijk leven gehad, dus dat is ook nog eens een voordeel.
Symposium en proeverij
Op 1 juni is er een symposium over begrazing als landbouw van de toekomst. Op 2 juni is er een proeverij met schapenvlees van vijf schapenrassen: de Schoonebeeker, de Swifter, het Friese Melkschaap en het Kempische en Drentse heideschaap.
Trek
Wij hebben intussen al trek. En U?
Link
* Website Daarom eten we schaap
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .