Naar beginpagina:

dinsdag 19 januari 2021

Zijn frietjes uit de airfryer echt gezonder?

Waar u ‘vroeger’ zelf de frieten goudbruin bakte in de frituurpan, is het tegenwoordig steeds vaker de airfryer die thuis wordt aangezet. 


Maar is patat uit de airfryer gezonder dan uit de frituurpan? Libelle legt het je uit in het volgende artikel.

Antwoord
Het antwoord is: ja. Een portie patat uit de airfryer bevat minder calorieën. Door je eten te frituren, maak je het automatisch ongezonder. Astrid Postma, expert voeding en gezondheid van het Voedingscentrum: “Met frituren worden altijd meer calorieën toegevoegd. Neem bijvoorbeeld een gewone aardappel. Die bevat ongeveer 80 kilocalorieën. Als je die frituurt, krijg je het dubbele. Met frituren maak je voedsel dus altijd ongezonder.”

Alternatief
“Een alternatief voor het frituren kan ook de oven of de airfryer zijn. Dan bak je het niet nog een keer in vet.” Per 100 gram scheelt het zo’n 45 calorieën. Ervan uitgaande dat een kleine portie friet al 150 gram is, kan dit per maaltijd behoorlijk schelen. Dat komt omdat je in de airfryer de frietjes niet in olie bakt, maar met hete lucht.

Bron
* Libelle

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .