Naar beginpagina:

maandag 25 oktober 2021

Vandaag: Nationale Dag van de Vlaai

Vandaag is het dé dag om Vlaai te eten. Want het is 'Nationale Dag van de Vlaai'. 

Deze dag is een initiatief van de stad Maastricht en heeft als doel de traditie van de vlaai te promoten en het culturele belang ervan aan de volgende generatie door te geven.

Bodem van deeg
Vlaai is gebak dat vooral als typisch Limburgs wordt beschouwd. Vlaai bestaat uit een bodem van deeg (meestal met een diameter van 27 tot 30 centimeter), die plat is, met opstaande randen. De vlaai wordt vervolgens meestal gevuld met vruchten, zoals kruisbessen, kersen, pruimen, appel, abrikozen-linzen of rijst.

Luchtiger
Vlaaien zijn wezenlijk verschillend van taart omdat de bodem van een ander soort deeg is gemaakt. Vlaaideeg is een stuk luchtiger en lijkt op brooddeeg.

Bekijk:
De dag van de Limburgse Vlaai, mooie reportage van Powned



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .