Naar beginpagina:

donderdag 17 januari 2013

Paardenvlees als soepballetje of stoofvlees


Nederlanders houden niet van paardenvlees. Wouter Klootwijk (van het TV-programma 'De Wilde Keuken') ontdekte, dat we het toch wel eten.


Tomatensoep en stoofvlees
'De soepballetjes in de tomatensoep van Unox bijvoorbeeld zijn gemaakt van paardenvlees. Dat is geen geheim hoor, staat gewoon op het blik, alleen kijkt niemand er naar. En als je in Brabant of Limburg een frietje stoofvlees eet, is dat meestal gemaakt van paardenvlees'. Aldus Klootwijk in het AD van afgelopen 11 januari.

Grasbuikje
In BelgiĆ« eet men zonder problemen paardenvlees. Daar ligt het eten van pony''s weer gevoelig. 'Daar vond een Belgische vleeskoopman een creatieve oplossing voor, zo ontdekten we. Hij besloot zijn ponyvlees 'grasbuikje' te noemen. Er zijn dus restaurants in Antwerpen, waar 'grasbuikje'op de menukaart staat'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .