Nederlanders houden niet van paardenvlees. Wouter Klootwijk (van het TV-programma 'De Wilde Keuken') ontdekte, dat we het toch wel eten.
'De soepballetjes in de tomatensoep van Unox bijvoorbeeld zijn gemaakt van paardenvlees. Dat is geen geheim hoor, staat gewoon op het blik, alleen kijkt niemand er naar. En als je in Brabant of Limburg een frietje stoofvlees eet, is dat meestal gemaakt van paardenvlees'. Aldus Klootwijk in het AD van afgelopen 11 januari.
Grasbuikje
In België eet men zonder problemen paardenvlees. Daar ligt het eten van pony''s weer gevoelig. 'Daar vond een Belgische vleeskoopman een creatieve oplossing voor, zo ontdekten we. Hij besloot zijn ponyvlees 'grasbuikje' te noemen. Er zijn dus restaurants in Antwerpen, waar 'grasbuikje'op de menukaart staat'.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .