Translate

donderdag 19 april 2012

Inwoners dorp Fucking willen andere naam

Inwoners van het Oostenrijkse dorp Fucking gaan later deze week stemmen over het veranderen van hun plaatsnaam. Dat meldt althans het Engelse blad The Telegraph.
De opmerkelijke naam van het dorp met ruim 100 inwoners werd tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt door Amerikaanse mariniers.


Toeristen
Sindsdien wordt Fucking geteisterd door toeristen. In totaal is al voor meer dan 15.000 euro aan plaatsnaamborden gestolen. Ook zijn er grapjassen die zich in niet mis te verstane poses langs de weg laten fotograferen bij het plaatsnaambord. "Mensen zijn nu bereid om te discussiëren over de spelling van de naam", zegt burgemeester Franz Meindl. "Maar eerst moeten alle 'Fuckingers' het eens worden of de naam wordt veranderd of niet."

Fugging
Veel inwoners hopen dat de naam gewijzigd wordt naar Fugging, de spelling van het dorp in de zestiende eeuw. In 2004 was er ook al een stemming, maar toen werd besloten om de plaatsnaam ongewijzigd te laten. Het dorpje Fucking is vernoemd naar de zesde-eeuwse edelman Focko.

Laatste nieuws: De naamsverandering kon uiteindelijk in 2012 geen doorgang vinden. Maar met ingang van 1-1-2021 wordt de naam veranderd. Klik hier voor dit bericht    

Video
* Video: Fucking in Austrija

Lees ook:
* Geinige plaatsnamen: deel 1
* Geinige plaatsnamen: deel 2


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .