Translate

donderdag 1 december 2011

Welk vliegtuig vliegt er nu over u heen?

U hoort het geluid van een vliegtuig. U wilt weten, waar het naar toe vliegt, waar het vandaan komt, het vluchtnummer, de luchtvaartonderneming en hoe hoog het vliegt? Dat en nog meer gegevens vindt op de website FlightRadar 24. U ziet live het vliegtuig op de kaart boven uw woonplaats vliegen en via een klik op het vliegtuig krijgt u alle gegevens.Familie en vrienden
Het is een  prachtig middel om zelf te zien, wat er boven uw hoofd vliegt. Maar ook om te zien, waar uw familie of vrienden zitten, wanneer ze per vliegtuig op reis gaan of terug komen van een vakantie!

70% in Europa
Flightradar24 toont inmiddels live-vliegtuigverkeer uit verschillende delen over de hele wereld. De techniek, waarmee de vluchtinformatie wordt ontvangen, heet ADS-B. Dat betekent dat de Flightradar24 alleen informatie kan geven over vliegtuigen met een ADS-B transponder. Vandaag de dag beschikt ongeveer 60% (ongeveer 30% in de VS en ongeveer 70% in Europa) van de passagiersvliegtuigen over dit apparaat. De grote meerderheid van militaire en prive-vliegtuigen heeft zo'n  ADS-B transponder nog niet.

15 minuten vertraging
Er bestaat naast Flightradar een soortgelijke website, die de vliegtuigen echter met 15 minuten vertraging weergeeft en waarbij men voor live-beelden een abonnement kan nemen.

Link
* Bekijk live het vliegtuigverkeer boven uw hoofd
* Bekijk het vliegtuigverkeer
* Bewoners Aanspreek Punt (voor klachten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .