Translate

woensdag 31 oktober 2012

Philippe Geubels: fantastische Vlaamse droogkomiek


Philippe Geubels (Dendermonde, 15 april 1981) is een fantastische Vlaamse droogkomiek. Hij praat met een karakteristieke intonatieloze stem en is vooral bekend door zijn optredens als jurylid in het TV-Programma 'De Slimste Mens Ter Wereld'.


Vakkenvuller
Geubels (geen familie!) werkte achtereenvolgens bij een bakker en een slager als verkoper. Daarna ging hij werken als vakkenvuller bij de supermarktketen Colruyt in Kontich. Zijn interesse voor standupcomedy werd gewekt nadat een collega hem een dvd van Hans Teeuwen liet zien. Enthousiast besloot Geubels een workshop "123 Comedy Club" te volgen, waar hij naar eigen zeggen vooral leerde wat hij niét moest doen. In 2006 nam Geubels deel aan de Lunatic Comedy Award, een wedstrijd voor beginnende komieken, en werd de vijfde winnaar van deze tweejaarlijkse wedstrijd.

De slimste mens
Daarna werd Geubels vooral bekend als deelnemer (tweede plaats!) en als jurylid van 'De slimste mens ter wereld', één van de meest succesvolle Vlaamse televisieprogramma's. Ook verzorgt hij avondvullende theatervoorstellingen. Op dit moment is hij op tournee door Nederland met het programma 'Made in Belgium'.

Bekijk en beluister
Geniet van twee compilaties uit De Slimste Mens:
Philippe Geubbels - De Slimste Mens Ter Wereld: 2008 -2009 

Meer over Philippe Geubels
* Homepage Philippe Geubels
* Wikipedia over Philippe Geubels
Philippe Geubels in DWDD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.