Translate

dinsdag 9 oktober 2012

Schwalbes, o.a. van Luis Suárez en René van der Gijp


Het gedrag van Luis Suárez (voormalig Ajaxied) is weer eens onderwerp van gesprek in Engeland. De aanvaller van Liverpool liet zich afgelopen zondag in het duel met Stoke City opzichtig vallen in de hoop een strafschop te versieren. Een 'schwalbe', zogezegd.


Schwalbe of fopduik
De voetbalterm 'schwalbe' is uit het Duits afkomstig. 'Met de term wordt een actie aangeduid waarbij een speler simuleert het slachtoffer te zijn van een overtreding. Hiermee hoopt de speler een strafschop of vrije trap toegekend te krijgen en eventueel de tegenstander een gele of rode kaart aan te smeren. In het Nederlands wordt het soms ook een fopduik genoemd'. Aldus Wikipedia.

Schorsen
De schwalbe van Luis Suárez mislukte overigens, maar zijn reputatie lijkt nu ook in de Premier League definitief verpest. Stoke-manager Tony Pulis noemde de fopduik van Suárez 'zeer teleurstellend'. "De voetbalbond moet hem drie wedstrijden schorsen. Dan zal hij er wel mee stoppen", besloot Pulis.

Van alle tijden
Leuk is, hoe Sean Davis in de wedstrijd Portsmouth-Tottenham van 5 jaar geleden een zojuist gepleegde schwalbe nadoet. Een prachtige demonstratie!
Dat de schwalbe van alle tijden is blijkt uit de wedstrijd Heerenveen-Feijenoord in 1990, waar René van der Gijp - nu bekend als lollige voetbalanalist - John Metgod met een schwalbe een gele kaart aansmeert.

Bekijk de schwalbes.
* Recente schwalbe van Luis Suarez
* Schwalbe in Porthsmouth- Tottenham (5 jaar geleden) en prachtige imitatie van Sean Davis
René van der Gijp smeert met een schwalbe Jonh Metgod een gele kaart aan tijdens Heerenveen-Feyenoord in 1990

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.