Translate

zondag 30 december 2012

Ontslag nemen met fanfare of gospelkoor

Vorig jaar was het Joey DeFrancesco uit Rhode Island. Hij zette zijn ontslag kracht bij met behulp van een fanfare die een vreugdemars inzette toen hij zijn baas het nieuws meldde. Recent was het Phil Sipka, die zingend met een gospelkoor zijn ontslag in een koffiebar aankondigde. Om zijn eigen zaak te beginnen.


Nieuwe baan
Met zijn stunt haalde Joey DeFrancesco destijds wereldwijd de media. Zijn filmpje op YouTube werd al meer dan 3,6 miljoen keer bekeken. De jongeman werkte ruim drie jaar in het Renaissance Providence Hotel en was allerminst te spreken over die baan. Hij had genoeg van de lange werkdagen en de slechte arbeidsomstandigheden. Vergezeld van zijn muzikale vrienden van de What Cheer? Brigade werd een vreugdemars ingezet toen Joey zijn ontslagbrief overhandigde aan zijn verbouwereerde manager. De man had een nieuwe en volgens zijn eigen zeggen betere job gevonden.

Eigen zaak
Nu is er een gelijksoortige video opgedoken van een man die al zingend zijn ontslag aankondigt, begeleid door het vijfkoppige gospelkoor ‘The Voices’. De man in kwestie, Phil Sipka, werkte drie jaar lang als barista** voor de trendy koffiebar Robust Coffee Lounge in Chicago en besloot ontslag te nemen. Om zijn eigen zaak te beginnen.

Tv-show
Het filmpje werd op tv vertoond in de Steve Harvey Show en al snel doken er op internet geruchten op dat de stunt door de programmamakers in scène gezet zou zijn. In de koffiebar zijn er immers camera’s aanwezig voordat het lied begint en bovendien lijken Sipka’s bazen het helemaal niet erg te vinden dat hun werknemer opstapt. Don Halcombe, een woordvoerder voor de Steve Harvey show, legt uit dat de eigenaars van de koffiebar inderdaad op de hoogte gebracht waren dat Sipka in een tv-programma ontslag zou nemen, alleen wisten ze niet dat hij dit al zingend en dansend zou doen.

Bekijk
* How to quit a job
* Joey quits

** Een barista is een vakman of -vrouw die zich toelegt op het bereiden van espresso en aanverwante dranken als cappuccino. De barista is als de kok in de keuken; hij/zij weet vrijwel alles van de techniek van de espressomachine en de processen bij het bereiden van de espresso. Veelal worden ook Latte arttechnieken beheerst. De Dutch Coffee Promotion organiseert jaarlijks 4 wedstrijden voor barista's: de Nederlandse Barista Kampioenschappen, de Latte art kampioenschappen, de Cuptasting kampioenschappen en Coffee in Good Spirits kampioenschappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.