Translate

zaterdag 30 maart 2013

'Niets lusten zit voor 72% in de genen'

Is je kind een slechte eter en lust het haast niets? Dat doet je kind niet om te zeuren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het niet-lusten in de genen zit.


Onderzoek
Wetenschappers van de University of North Carolina onderzochten het eetgedrag van een-eiige en twee-eiige tweelingen. De uitkomsten van het onderzoek suggereren dat het eetgedrag genetisch is. Een-eiige tweelingen hebben precies dezelfde genen, terwijl twee-eiigen net zoveel van elkaar verschillen als een 'gewone' broer en zus.

Voedselvoorkeur
Bij dit onderzoek werden voor het eerst kinderen tussen de vier en zeven jaar oud onderzocht. Tot nu toe was soortgelijk onderzoek enkel gedaan onder volwassenen en oudere kinderen. Ook bij die onderzoeken kwam naar voren dat genen een grote rol spelen bij de voedselvoorkeur.
Omdat jonge kinderen regelmatig lastige eters zijn, wilden de onderzoekers weten of wat voor volwassenen geldt, ook voor kleintjes van toepassing is. En dat bleek dus zo te zijn.

72% genetisch bepaald
De onderzoekers concluderen dat iets niet-lusten voor 72 procent genetisch is bepaald. Toch is het volgens de onderzoekers niet zo dat ouders het nu maar moeten opgeven als hun kinderen veel dingen niet lusten. Een beetje wilskracht zou best eens sterker kunnen zijn dan genetische voorbestemming.

Bron: Gezondheidsnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.