Translate

maandag 4 maart 2013

Vrouwen werken echt harder dan mannen

Vrouwen werken echt harder dan mannen. Bovendien werken ze ook langer en zijn ze minder snel afgeleid. Dat blijkt uit een studie, uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau 'Ponemon Institute'.


Onderzoek
Onderzoekers maten de werkprestaties van 274 personen via 3M privacyfilters. Dit is een technologie waarbij niemand anders dan de computergebruiker op het scherm kan kijken als hij of zij er recht voor zit. 53 procent van de testpersonen waren vrouwen, terwijl 47 procent van het mannnelijke geslacht waren. Ze werkten in verschillende sectoren waaronder de financiële- en energiesector, de verkoop, het onderwijs en de gezondheiszorg.

Langer
Wat bleek nu? Tijdens een experiment van tien minuten met de privacyfilter, werkten vrouwen 4,9 minuten, terwijl mannen slechts 4,3 minuten bij de les bleven. Maar ook zonder privacyfilter was de werkprestatie van de vrouwen beduidend beter. Ze werkten nog steeds 2,5 minuten terwijl mannen dat slechts 2,1 minuten deden.

Harder
En er is nog meer: vrouwen werken niet alleen langer, maar doen dit ook harder dan hun mannelijke collega's. Wanneer de proefpersonen immers de mogelijkheid kregen om tijdens de pauze van het experiment hun bureau te verlaten, deed 38 procent van de vrouwen dit terwijl van de mannen meer dan de helft (52 procent) hun werkactiviteiten staakten.

Afleiding
Dit onderzoek pleit dus duidelijk in het voordeel van vrouwen. Wel dienen we toch even op te merken dat dames deels verantwoordelijk zijn voor de slechtere werkprestaties van hun mannelijke collega's. Zo merkten de studieverantwoordelijken op dat de productiviteit van mannen op de werkvloer nog meer achteruitging zodra er vrouwen in de buurt waren. Indien de onderzoeker en testpersonen beide mannen waren, werkten ze gemiddeld 3,6 minuten. Bij twee vrouwen steeg dit tot 4 minuten. Zodra een mannelijke werknemer gelinkt werd aan een vrouwelijke onderzoekster daalde de gepresteerde werktijd tot 2,8 minuten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.