Translate

dinsdag 28 mei 2013

Egyptische zet hoofddoek af tijdens interview met geestelijke

De Egyptische journaliste en tv-presentatrice Riham Said heeft het nodige stof doen opwaaien in haar land. Tijdens een interview met een fundamentalistische geestelijke doet ze haar hoofddoek af, gaat een felle discussie aan en loopt uiteindelijk boos weg.


Vooraf
Te zien is hoe de twee voorafgaand aan het gesprek al een discussie voeren over het feit dat geestelijke Yousuf Badri eist dat Said een hoofddoek draagt tijdens de opnames. "Waarom moet ik een hoofddoek dragen tijdens de opnames als u nu ook met me praat als ik er geen draag?" vraagt Said hem.

Camera's draaien
Als de camera's draaien gaat de discussie verder. Volgens Said is Badri een man met religieuze dubbele standaarden en ze vindt hem corrupt. De islamitische geestelijke zou geld hebben gekregen voor het interview. Een aantijging waar Badri niet op in gaat. De man verdedigt zich door te zeggen dat de producenten wisten wat zijn achtergrond was en dat hij niet is gekomen om zich te laten beledigen. De gemoederen lopen steeds hoger op.

Hoofddoek af
Uiteindelijk doet Said haar hoofddoek af. "Het is een schande dat mensen als hij ons geloof verkondigen", zegt ze in de camera. "Ik draag die hoofddoek niet. Ik draag hem voor God, maar niet voor u." Waarna ze wegloopt van het gesprek.
Het programma werd eerder deze maand opgenomen en uitgezonden bij Al-Nahar TV. De beelden gaan nu dankzij social media de wereld over.

Bekijk
* Egyptian TV Host Riham Said Removes Veil during Interview, Clashes with Guest

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.