Translate

dinsdag 11 juni 2013

Baby's die vis eten hebben minder kans op allergie


Vis eten is niet alleen goed voor volwassenen, maar ook voor jonge kinderen. Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat baby's die in hun eerste levensjaar regelmatig vis krijgen minder risico lopen op het ontwikkelen van een allergie.Twee keer per maand
Twee keer per maand vis op het menu bleek al voldoende voor baby's om op latere leeftijd minder kans te hebben op een allergie.

Vrij van allergieën
De onderzoekers bestudeerden gedurende twaalf jaar het voedingspatroon van een groep baby's. Als belangrijkste conclusie stelden ze vast dat kinderen die als baby vis aten twaalf jaar later nog steeds vrij waren van allergieën.Het risico op eczeem nam af met 22 procent, terwijl de visetende baby's 26 procent minder risico liepen om hooikoorts te krijgen. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in de American Journal of Clinical Nutrition.

Zweeds onderzoek
Ze bevestigen eerder onderzoek van Zweedse wetenschappers. Die concludeerden ook dat vis een belangrijk deel zou moeten uitmaken van het voedingspatroon bij kinderen. Van de 3.285 onderzochte kinderen at 80 procent regelmatig vis en ook zij ontwikkelden minder allergieën dan leeftijdsgenoten die zelden of nooit vis aten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.