Translate

vrijdag 28 juni 2013

Hebt u al een selfie op Facebook geplaatst?

Hebt U al een selfie op uw Facebook gepubliceeerd? Zo niet, dan wordt het de hoogste tijd. Als u tenminste een beetje met uw tijd mee wilt gaan.


Wat is een selfie?
U weet niet, wat een selfie is? Geen probleem. Een selfie is een foto van uzelf, gemaakt met uw eigen mobiele telefoon/smartphone. Vaak kun je dat ook op de foto zien,vanwege de gestrekte eigen arm. De foto kunt u op Facebook, Twitter of welk ander 'social medium' plaatsen.

Hillary Clinton
U hoeft zich echt niet te schamen voor deze vorm van narcistische zelf-promotie. Ook middelbaar mantelpakje* Hillary Clinton (65 jaar) doet het. Samen met haar dochter Chelsea maakt ze 'selfies backstage'. En geboren narcisten als Carice van Houten, Heleen van Royen, Freek Vonk en Jochem Myjer zijn natuurlijk ook met selfies actief.

Wetgeving
Natuurlijk wordt het wel een grote rotzooi, wanneer iedereen maar eigenzinnig overal selfies gaat publiceren. Dus is het de hoogste tijd, dat ons huidige PvdA/VVD-kabinet via wetgeving het fenomeen gaat 'reguleren'. Dus vaststellen, dat selfies slechts gemaakt en geplaatst mogen worden door personen tussen 18 en 65 jaar, dat dit slechts tweemaal per maand mag, dat de selfie een toelichtende tekst moeten bevatten en dat er maximaal één persoon op de foto mag staan. Dus Hillary samen mét Chelsea mag niet! En dom kijken helemaal niet.

* Met dank aan Peter Lagerweij in dagblad Trouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.