Translate

maandag 17 juni 2013

Helft Nederlanders voelt zich niet prettig in badkleding

Lang niet iedereen zal helaas genieten van het komende warme weer. Nederlanders geven hun figuur namelijk gemiddeld slechts een 6,2 en 68 procent omschrijft zichzelf als (te) zwaar. De helft voelt zich bovendien niet op zijn gemak in een bikini, badpak of zwembroek. Toch probeert maar 18 procent af te vallen omdat de zomer eraan komt. Dat blijkt uit een enquête die 1.250 bezoekers van GezondheidsNet.nl invulden.


Te zwaar
De meerderheid van de ondervraagden vindt zichzelf aan de zware kant: 42 procent omschrijft zijn of haar gewicht als iets te zwaar en 26 procent zelfs als te zwaar. Slechts 2 procent vindt zichzelf te licht.

Buik lelijkst
Ruim de helft (55 procent) vindt zijn of haar buik het lelijkste deel van hun lichaam. Ook met de bovenbenen en ‘lovehandles’ zijn veel respondenten niet blij. Op de vraag welk lichaamsdeel men het mooist vindt, worden de borsten het meest genoemd, gevolgd door de schouders en de hals.
Aan een 'ideaal' gewicht wordt veel belang gehecht. 85 procent voelt zich namelijk gezonder als hij of zij zijn ideale gewicht heeft. 79 procent voelt zich bovendien aantrekkelijker en 70 procent is gelukkiger als hij of zij zijn ideale gewicht heeft.

Ongemakkelijk in bikini
De helft van de respondenten voelt zich niet op zijn gemak in badkleding. Slechts 3 procent voelt zich helemaal lekker in hun bikini of zwembroek. Bijna een derde maakt zich in de zomer sowieso drukker over zijn of haar figuur dan in de winter.

Lees meer
* Het gehele artikel op Gezondheidsnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.