Translate

vrijdag 12 april 2019

Waar kun je de World Press Photo 2019-tentoonstelling bekijken?

Gisteren werd bekend dat onderstaande foto Crying Girl on the Border van de Amerikaanse fotograaf John Moore de World Press Photo-wedstrijd van 2019 heeft gewonnen. Moore fotografeerde in juni vorig jaar het meisje Yanela Sanchez, die met haar moeder langs de Mexicaans-Amerikaanse grens door Amerikaanse grenswachten werd opgepakt. 



De peuter werd ook symbool voor de omstreden maatregel om kinderen en hun asielzoekende ouders aan de grens te scheiden, maar Yanela en haar moeder bleven bij elkaar. Moore zei in een interview dat het maken van de foto hem als vader van drie kinderen persoonlijk zwaar viel.

Waar?
Vandaag en morgen wordt de nieuwe tentoonstelling van genomineerde foto's geopend op het World Press Photo Festival in de Westergasfabriek in Amsterdam. Genomineerde fotografen zoals Alejandro Cegarra, Catalina Martin-Chico en John Moore zijn aanwezig om te vertellen over de achtergrond en betekenis van hun foto's.
Daarnaast worden er lezingen en workshops gegeven, bijvoorbeeld door winnende fotograaf Pieter ten Hoopen. Ten Hoopen won de eerste World Press Photo Story of the Year met zijn serie The Migrant Caravan. De serie verbeeldt de vlucht van Midden-Amerikaanse vluchtelingen naar de Verenigde Staten.

Ook winnende foto's uit eerdere edities 
Het festival vindt plaats in de Westergasfabriek, maar de daadwerkelijke tentoonstelling is te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Morgen, zaterdag 13 april, opent de expositie voor publiek.
Het is voor het eerst dat tijdens een World Press Photo tentoonstelling ook geselecteerde oude winnende foto's te zien zijn uit het archief van de organisatie. De tentoonstelling is later dit jaar in Zutphen en in Groningen te zien. Verder reizen de foto's nog naar 109 internationale locaties.

Kalender
* De kalender van de tentoonstelling

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .