Translate

maandag 21 oktober 2013

Lakenvelder levert lekkerste rundvlees

NieuwVers ging op zoek naar het lekkerste rundvlees van Nederland. De Lakenvelder, die haar leven lang in een weide heeft gelopen en geen mais of ander bijvoer heeft gehad, is de winnaar.


Blij
De entrecotes van in totaal 21 verschillende runderen waren bereid door Pepijn Schmeinck, volgens velen de beste vleeskok van Nederland. De smaakjury bestond uit Felix Wilbrink van De Telegraaf, Jeroen Thijssen van Trouw, Johan van Uden (door de KNSV officieel verkozen tot de Beste Slager van Nederland) en Florine Boucher (culinair schrijfster, ex-NRC). De vleeskenners waren verrast: nog nooit eerder hadden ze zoveel verschillende runderen zo perfect vergelijkbaar klaargemaakt met elkaar kunnen vergelijken. Het was vreselijk moeilijk, want het waren bijna allemaal smaken die de proevers blij maakten.

Topvier
Uit de 21 inzendingen koos de smaakjury uiteindelijk de volgende topvier: 
 1. Lakenvelder van de Stichting Lakenvelder vlees
 2. MRIJ van de Oud-Hollandse runderrrassen van de Stichting Natuurboeren uit de Buurt
 3. Galloway van Free Nature, Wildernisvlees
 4. Wagyu van Het Koeienhuis

'Zo'n lekker vetje!'
Voorzitter Felix Wilbrink van de smaakjury toonde zich verrast door de kwaliteiten van de Lakenvelder, één van Nederlands meest oorspronkelijke koeienrassen. Slager Johan van Uden was lyrisch. "Zo'n lekker vetje heb ik nog nooit geproefd. Niet te hard, niet te snotterig, maar helemaal perfect. Het smelt op je tong precies zoals je dat zou willen. Geweldig."

Meer informatie
* De Hollandse koe en Limburg leiden de vernieuwing in koeienland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.