Translate

zaterdag 22 maart 2014

In plastic zak rivier over om naar school te gaan

De kinderen uit het Vietnamese bergdorp Sam Lang in de noordelijke provincie Dien Bien moeten om naar school te gaan elke dag eerst de rivier Nam Po oversteken. In het droge seizoen kunnen ze dat via een smalle brug, maar die is niet opgewassen tegen het vloedwater tijdens het regenseizoen. De kinderen steken in die periode in plastic zakken de rivier over.


Plastic zak
Uit beelden die vorig jaar met een gsm gefilmd werden en in handen kwamen van de Vietnamese nieuwszender Tuoi Tre News blijkt dat kinderen in grote plastic zaken kruipen waarna de zak dichtgehouden wordt. Een inwoner van het dorp grijpt vervolgens de zak met een hand vast en zwemt zo de rivier over. Eenmaal aan de overkant kan het kind zo met droge kleren naar school.

Enige manier
"Het is de normale gang van zaken", verklaart Tong Thi Minh, een leraar lager onderwijs volgens de Engelstalige nieuwswebsite van Tuoi Tre News. "Dat is de enige manier om de rivier over te steken want geen enkele brug is opgewassen tegen het vloedwater."

Minister belooft nieuwe brug
De Vietnamese minister van Transport zou op het filmpje gereageerd hebben door te beloven een brug te bouwen over de rivier, aldus Viet Nam News. De totale kostprijs zou ongeveer 120.000 euro bedragen. Meer dan 50 rivieren in het land zouden bruggen nodig hebben, wat de Vietnamese overheid in totaal 6,8 miljoen euro zou kosten.

Bekijk
* Cô giáo-học sinh chui vào túi nilon để qua suối đến trường

Bron: Het laatste nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.