Translate

woensdag 14 mei 2014

Te weinig groen in voortuin? Opnieuw aanleggen!

In Nederland worden steeds meer voortuintjes omgewerkt tot terrassen met veel tegels en hier en daar een plantenbakje. Tuinverstening zou men het kunnen noemen. In Vlaanderen weet men daar wel raad mee! Heraanleggen! Aldus meldt Het Laatste Nieuws.Heraanleggen
In Wondelgem (Oost-Vlaanderen) moeten zeker 80 gezinnen hun voortuin opnieuw aanleggen omdat die uit onvoldoende groen bestaat. Ruim een derde van de gezinnen in de gloednieuwe wijk kreeg een brief van de stedenbouwkundige dienst in de bus na een klacht van één buurtbewoner.

Bouwinbreuk
'Blijkbaar hebben wij een bouwinbreuk gepleegd', zegt een van de buurtbewoners in Het Nieuwsblad. De voortuin van het gezin bestaat uit buxussen, kiezels en lavendel, maar dat is te weinig groen volgens de controleurs die onlangs alle 266 percelen van de verkaveling inspecteerden. Een buurtbewoner diende een klacht in tegen enkele buren, waarna de stedenbouwkundige dienst van Gent in actie schoot.

60% groen
Volgens de controleurs moet 60 procent van de voortuin uit groen bestaan, een regel waar ruim een derde van de inwoners van de verkaveling 'Lange Velden' niet aan voldoet. Het gaat om minstens 80 gezinnen. Het gevolg? Zij moeten hun voortuin opnieuw aanleggen, zo blijkt uit het schrijven van de dienst.

1 opmerking:

  1. Uitstekend idee Dat moet in Nederland ook zo geregeld worden.
    De wijken veranderen steeds meer in een steenwoestijn

    BeantwoordenVerwijderen

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.