Translate

zaterdag 7 februari 2015

Schapen met internetverbinding en in café

Schapen zijn volop in het nieuws. Zo hebben wetenschappers in Wales ze uitgerust met een internetverbinding. Boeren kunnen de beesten vervolgens in de gaten houden met een tablet of smartphone. In het Zuid-Koreaanse Seoel staan twee schapen in een café om meer bezoekers te trekken.


Rustig op de bank
De BBC brengt het bericht over de schapen in Wales. Het onderzoeksteam benadrukt dat het niet alleen per se schapen hoeven te zijn. Ook koeien en dassen zouden kunnen uitgerust worden met een sensor. De wetenschappers hopen met de technologie beter inzicht te krijgen in het kuddegedrag van de beesten. Ook zou de internetverbinding goed van pas komen wanneer er een schaap verdwaald raakt bij slecht weer. "Zo kan de boer rustig op de bank zitten met een gerust gevoel over zijn of haar kudde schapen", aldus een van de wetenschappers. De eigenaar van de schapen, boer Gareth Jones, is niet zo enthousiast als de wetenschappers. "Ik ben opgevoed met het idee dat we elke ochtend naar de schapen kijken. Niets is te vergelijken met gewoon naar de schapen kijken."

Meer klanten
Een uitbater van een café in de Zuid-Koreaanse stad Seoel wilde graag meer klanten aantrekken, dus besloot hij twee schapen in zijn zaak los te laten. De dieren worden geaaid en gevoerd door de klanten en hebben het prima naar hun zin in het café. Ook worden ze af en toe op straat uitgelaten. Volgens de eigenaar gaan de zaken bijzonder goed sinds de twee wollige beesten zijn zaak sieren. Van overal over de wereld komen mensen kijken. Schapen zijn dit jaar extra populair in grote delen van Azië. 2015 is in de Chinese astrologie het Jaar van het Schaap, dat loopt van 19 februari 2015 tot 7 februari 2016.

Bekijk
* De video (en het artikel) op BBC-News
* South Korea's Sheep Cafe Becomes Popular in the Year of the Sheep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.