Translate

woensdag 30 september 2015

Dierenzegening in Hooglanderveen

Jaren geleden hebben we onze fietsen laten zegenen bij een zondagse autozegening in Vlaanderen. Fietsen mochten ook, zei ons de dienstdoende priester, toen we informeerden. En dat lieten we ons niet tweemaal zeggen. Wijzelf en onze fietsen werden rijkelijk besprenkeld. Jaarlijks storten we sindsdien onze vaste vrijwillige bijdrage aan de organisatoren.

Heilige Christoffel
Autozegening is een gebruik binnen de Rooms-Katholieke Kerk, dat nauw verbonden is met de verering van de Heilige Christoffel. De auto's komen langsrijden, bijvoorbeeld op het kerkplein, en worden door een priester met wijwater besprenkeld onder het uitspreken van een gebed, zoals: Moge God u zegenen en u behouden doen thuiskomen. De meeste autozegeningen vinden plaats omstreeks 24 juli, de feestdag van Christoffel.


Dierenzegening
In het mooie dorp Hooglanderveen is binnenkort een dierenzegening.  Op zondag 4 oktober gebeurt dat in en bij de St. Josephkerk in Hooglanderveen. Tijdens de viering van 11.00 uur zijn alle kleine huisdieren al welkom (mits in een mandje of rustig aan een lijn). Aansluitend (om 12.00 uur) zullen alle beestjes op het kerkplein gezegend worden door mediapriester Roderick Vonhögen, daarbij zijn grote(re) huisdieren ook welkom! Grijp uw kans!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.