Translate

zaterdag 5 december 2015

Perzik is ouder dan de mensheid

Wetenschappers hebben de oudste resten van perziken ontdekt in China. Het gaat om acht gefossiliseerde perzikpitten die zijn gevonden in de buurt van de stad Kunming in het zuidwesten van China. De gefossiliseerde pitten zijn zeker 2,5 miljoen jaar oud en zien er bijna hetzelfde uit als moderne perzikpitten. Dat melden Amerikaanse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Scientific Reports.


Mensen
Wetenschappers vermoedden al langer dat de eerste perziken in China zijn ontstaan. De oudste pitten die tot nu toe waren gevonden, dateerden van 8.000 jaar geleden.
De nieuwe vondst suggereert dat de perziken die we nu kennen niet zijn ontstaan door menselijke selectie. De acht pitten werden gevonden in gesteentes uit het tijdperk Plioceen, dat 2,5 miljoen jaar geleden begon. "De perzik bestond dus al voordat er mensen op het toneel verschenen", aldus hoofdonderzoeker Peter Wilf van Penn State University op nieuwssite ScienceDaily. "De vrucht was toeschouwer bij de menselijke kolonisatie van China."

Meer informatie
* Het volledige artikel op Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.