Translate

woensdag 9 december 2015

Wat is het verschil tussen de Bijbel en de Koran?

Wat gebeurt er wanneer je mensen fragmenten voorleest uit de Bijbel, maar zegt dat het de Koran is? De jongens van het YouTube-kanaal 'Dit is Normaal' kopen een bijbel en vermommen die als koran. In de straten van Den Haag leggen ze schokkende passages uit het heilige boek voor aan willekeurige mensen. Die fragmenten staan haaks op onze normen en waarden. Hoe gaan ze reageren?


Radikaal
Tijdens dit sociale experiment zijn de mensen dus in de veronderstelling dat ze passages krijgen voorgeschoteld die uit de Koran komen en niet uit de Bijbel. Maar het omgekeerde is waar. De fragmenten zijn niet voor de poes. Bijvoorbeeld de beroemde passage uit het Bijbelboek Leviticus waarin staat dat mannen die met elkaar slapen vermoord moeten worden. Of het stuk waarin vermeld wordt dat de vrouw onderdanig moet zijn.

Koran en Bijbel
De jongens vragen aan de passanten wat het verschil is tussen de Koran en de Bijbel. Aan de hand van deze verzen oordelen de deelnemers dat de Koran veel agressiever is. "Hoe kan je hierin geloven?" tot "Het komt over alsof ze je willen onderdrukken."
Maar dan komt de aap uit de mouw wanneer blijkt dat al die passages gewoon in de Bijbel staan. De mensen schrikken zich een hoedje. "Zo zie je maar, je moet eigenlijk niet zomaar oordelen", klinkt het plotseling.

Miljoen
De video is op twee dagen tijd al miljoenen keer bekeken.

Bekijk
* The Holy Quran Experiment

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.