Translate

woensdag 27 januari 2016

Wat zit er binnenin het bekende Ikea Lack tafeltje?

Wij hebben enkele jaren geleden verschillende Lack tafeltjes van IKEA voor ons huisje gekocht. Met de kleuren zwart en rood. Ze staan er nog steeds, al zijn sommige door het veelvuldig gebruik aan de zijkanten wat beschadigd. Uit stevig hout gesneden dachten we. En dat voor 7,99 euro per stuk. Een goede koop meenden we. Alleen blijkt er stukken minder hout in te zitten dan we dachten.


Papier
Wij dachten namelijk dat de tafels gewoon uit goedkoop hout vervaardigd waren. Maar niets blijkt minder waar. Aan de buitenkant mag dan wel spaanplaat zitten, binnenin zijn de Lack tafels gevuld met... papier. Daarom niet veel minder stevig, maar toch minstens wel een beetje verrassend.

Papier
Trouwens, op de website van Ikea staat het bij het zwarte tafeltje onder 'meer' ook met kleine letters duidelijk te lezen. 'Bovenkant: spaanplaat, hardboard, ABS (kunststof), Geprinte acrylverf; reliëfdruk, Blanke acryllak. Vulmateriaal: papier. Poot: spaanplaat, hardboard, folie'.

1 opmerking:

  1. Uit stevig hout gesneden voor 7,99?...Voor een goed tafeltje, kun je dat die komma wel even verschuiven. En daarbij niet bij ikea bestellen!

    BeantwoordenVerwijderen

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.