Translate

maandag 18 januari 2016

WK Snertkoken 2016 komt er aan

Het is echt snertweer. Daarom komt het WK Snertkoken 2016 er aan! Is snert alleen voor de winter? Nee hoor, ikzelf kan er in ieder jaargetijde van genieten.

22ste editie
Het WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken 2016 zal op vrijdag 19 februari a.s. plaats vinden in de prachtige keukens van het Alfa-college, Kluiverboom 3 in Groningen. Vele deelnemers hebben zich nu al ingeschreven voor deze 22ste editie.

Origineel
Vorig jaar werd de 40 jarige Veendamse kok Christian Boomker Wereldkampioen. Hij won op een originele manier, namelijk zoals oorspronkelijk werd gekookt: buiten in een open vuur en in een gietijzeren pan.

Armeluisvoer
'Snert is armeluisvoer', aldus Boomker in het AD. 'Het wordt gemaakt van de restjes van de oogst en slacht. Kromme worteltjes, aangetaste aardappels en overgebleven varkenspootjes. Snert betekent 'slecht'; in het noorden. Je kent het woord snertweer wel? Zo dus ook slechte groente en vlees'.
Hij geeft ook nog een goede raad. 'Aan Erwtensoep moet je niet morrelen. Geheime ingrediënten? Welnee'. Hierna vindt u zijn winnende recept.

Snerttram
Wist u trouwens, dat er ook een snerttram bestaat?  Inderdaad, al wel twintig jaar in Rotterdam. Het voertuig ziet er van buiten uit alsof de tram door de snert is gereden. Binnenin wordt uiteraard erwtensoep geserveerd!

Meer informatie:
* Website WK Snert- en Stampot koken
* Het winnende recept van 2015
De snerttram

Bekijk
* Video WK Snert 2015

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.