Translate

vrijdag 1 januari 2016

Word Baywatcher en bescherm de kust!

Ieder nieuw jaar beginnen we met goede voornemens. Laten we dit jaar eens met een goede daad beginnen: wordt Baywatcher!


Dringend
Dat is des te dringender, nu onze regering heeft besloten om de beschermde status van de Nederlandse kuststrook op te heffen. De plannen voor bouwprojecten op de stranden en duinen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo liggen er plannen voor duizenden vakantiewoningen, duinlodges en appartementen. Het prachtige, ongeschonden landschap van zee, strand en duinen, de gouden rand van de Zuidwestelijke Delta, dreigt zo verloren te gaan.
 
Knokke

Schrikbeeld
Het grote schrikbeeld is een veel te vol gebouwde kust, zoals aan de Vlaamse kust. Niet voor niets trekken al veel Belgen naar de Zeeuws-Vlaamse kust voor ruimte en rust. Samen met provincies, gemeenten en ondernemers kunnen we ervoor zorgen dat het volbouwen van de gehele kuststrook ook niet bij ons gebeurt. Wilt u ook blijven genieten van rust en ruimte aan de kust? Word Baywatcher en moedig provincies, gemeenten en het bedrijfsleven aan onze prachtige kust te behouden!

Breskens
 

U ook?
In enkele dagen riepen al meer dan 10.000 Baywatchers op om de kust te beschermen. U ook?

Doe mee
* Word Baywatcher

Meer achtergrondinformatie
* Lees meer onderbouwing het onderzoek Kustanalyse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.