Translate

zondag 14 februari 2016

Hoe meer dieren we dood rijden, hoe beter!

Sorry hoor, maar bovenstaande kop is niet door mij verzonnen, maar gebaseerd op een - best overtuigend - artikel in het Algemeen Dagblad. Met als kop 'Hoera, daar ligt weer een otter'.


Doodgereden
Kort samengevat komt het erop neer, dat er in Nederland steeds meer dieren (zoogdieren, vogels en amfibieën) bijkomen en dat zie je weerspiegelt in het aantal doodgereden dieren. Volgens grove schattingen worden er op dit moment per dag zo'n 27.000 vermorzeld in het verkeer. Aanzienlijk meer dan voorheen. Dus, hoe meer dode dieren op de weg, hoe meer dieren in de vrije natuur, kan de conclusie zijn.

Otters
Een mooi voorbeeld is de otter. Die waren bijna uitgestorven. Totdat er in 2002 een aantal van 32 'van deze guitige beestjes' in de kop van Overijssel werden uitgezet. Inmiddels komt de otter in heel Noordoost Nederland voor. Jaarlijks worden er nu 40 otters vermorzeld onder autowielen.

Link
* Hoera, daar ligt weer een dode otter

Notabene
Het dagblad Trouw publiceerde enkele dagen later een artikel, waarin gepleit wordt om dode dieren terug te geven aan de natuur en dus in natuurgebieden neer te leggen als aas voor raven, roofvogels, vossen, wilde zwijnen, muizen, marterachtigen, spinnen, dassen en tal van zangvogels, die zich laven aan vlees en botten. De kop van het artikel luidt: 'Krengen, dat heeft de natuur nodig'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.