Translate

donderdag 14 juli 2016

Gans? Eet smakelijk!

Gisteren is de Week van de Zomergans begonnen. Diverse restaurants zetten daarom nu ganzengerechten op hun kaart. 'Lekker, gans op je bord', kopte daarom gisteren de PZC boven een uitgebreid artikel.
Puur natuur
Ganzenlever was al wel breed bekend. Maar nu kunnen we dus ook een gekonfijt ganzenboutje, stoofpotje van wilde gans of een ganzenrookworst verorberen. En niet, zoals bij ganzenlever, van een onnatuurlijk vetgemeste Franse gans, maar van een mooie in de vrije natuur opgegroeid beest: 100% biologisch en heel mager.

Overschot
In Nederland is er een overschot aan ganzen; de grauwe gans komt het meest voor. Er worden om de overlast te beperken jaarlijks naar schatting 150.000 ganzen getroffen door een schot hagel. Waarna ze gelukkig niet weggegooid worden, maar door topkoks tot heerlijke gerechten verwerkt. Aangenaam hergebruik en verantwoord natuurbeheer! Mocht u het zelf willen proberen: ganzen vliegen veel, daardoor hebben ze stevige spieren. Dus het vlees vraagt wel een langere stooftijd dan normaal. Verder kun je de borst braden als een biefstukje.

Bron: PZC, 13 juli 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.