Translate

woensdag 26 oktober 2016

Indianenverhalen over vaccinaties

De blog van journaliste Pauline Bijster in het zweefblad Happinez, waarin ze vertelt dat ze twijfelt of ze haar vierde kind zal laten inenten, is inmiddels door de redactie van de website gehaald. De twitterstorm en andere boze reacties zijn niet van de lucht. Een goed tegenwicht tegen de hype om maar allerlei ongefundeerde dingen te roepen tegen vaccineren.


Volgens Bijster kan bijvoorbeeld niemand vertellen wat ze in haar baby’s spuiten, waarom ze dat doen, waarom ze dat zo vaak doen, en al zo snel. Ook claimt ze dat polio al voor het vaccinatieprogramma was verdwenen, door 'hygiëne en voeding'. En dat mazelen krijgen helemaal niet zo erg was. En dat ziek zijn sowieso niet zo erg is. Gewoon goed uitzieken en gezond eten. Er werd zelfs gesteld dat vaccinaties vooral bedacht waren, omdat ouders geen tijd en zin meer hebben om thuis te blijven bij hun zieke kinderen. Dat had een arts gezegd. En zo gaat dat maar door.

Indianenverhalen
De Telegraaf editie Vrouw noemt het in een uitgebreid artikel gevaarlijke Indianenverhalen. Nynke de Jong schreef er in het AD een mooie column over. Eerder fileerde de Volkskrant de standpunten van tegenstanders van vaccinaties al in een weekendkatern. Saragossa ontzenuwt de beweringen systematisch en Arjan Lubach ontmaskert Happinez op zijn onnavolgbare manier.

Bekijk en beluister
* Vaccineren - Zondag met Lubach (S05)

Linken

* Mijn kind ging bijna dood omdat andere mensen niet inenten
* De onzinargumenten van een anti-vaxxer
* Nynke de Jong: column in het AD: Wat spuiten ze eigenlijk in je kind

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.