Translate

maandag 26 december 2016

De laatste kersttoespraak van de Obama's

De Amerikaanse president Barack Obama en zijn vrouw Michelle hebben zaterdag voor de allerlaatste keer hun kerstwensen overgemaakt aan hun landgenoten.

Een leuk stel.
Ze benadrukten de waarden die de Amerikanen verbinden, ongeacht hun geloof.

Humor
De Obama's, die het Witte Huis na de Democratische nederlaag bij de verkiezingen weldra aan de Republikein Donald Trump moeten overdoen, begonnen hun toespraak met wat humor. Zo werd een blooper getoond van opnames van hun allereerste kerstboodschap, die Michelle Obama naar eigen zeggen deden beseffen dat Barack Obama 'alle hulp nodig had die hij kon krijgen'.

Verbinding
Daarnaast benadrukten ze wat alle Amerikanen met elkaar verbindt, op een moment dat Amerika erg verdeeld is. 'Het idee dat we allemaal onze broer en zus moeten beschermen, dat we anderen moeten behandelen zoals we zelf behandeld zouden willen worden', zo gaf de first lady Michelle Obama als voorbeeld.
Volgens president Obama worden die waarden niet enkel aangehangen door christelijke Amerikanen, maar ook door joodse, niet-gelovige en moslimfamilies in de VS, en door 'Amerikanen met verschillende profielen en achtergronden'.

Sterker Amerika
President Obama benadrukte dat Amerika nu veel sterker is dan bij zijn aantreden in november 2008. 'Samen zijn we weer de goede weg opgegaan na de ergste recessie in 80 jaar, en hebben we de werkloosheid naar het laagste niveau in negen jaar gebracht', aldus Obama. 'We hebben ervoor gezorgd dat de Verenigde Staten nu meer gerespecteerd worden in de wereld, we hebben leiderschap getoond in de strijd voor de bescherming van de planeet en nog veel meer', zo vulde hij aan.
Op 20 januari loopt het mandaat van president Obama af, en neemt de Republikein Donald Trump zijn functie over.

Bekijk
* Weekly Address: Merry Christmas from the President and the First Lady

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.