Translate

zondag 31 december 2017

Kleed je na nieuwjaarsduik niet meteen te dik aan

Ongetwijfeld vindt u het dé perfecte start van het nieuwe jaar: een frisse duik in zee, morgen op 1 januari. Daarom hierbij de waarschuwing van de Reddingsbrigade voor onderkoeling: "Kleed je niet direct te dik aan, maar geef je lichaam de tijd de kou uit je lichaam te werken."


Ook morgen zullen waarschijnlijk samen met u weer duizenden mensen stoer en of jolig meedoen aan één van de circa 140 nieuwjaarsduiken in het land. Maar de Reddingsbrigade waarschuwt: het is niet zonder gevaar. Met name onderkoeling is een belangrijk risico.

Badjas
De brigade kan het weten, want jaarlijks vaardigt de organisatie vrijwilligers af om de traditie goed te laten verlopen en eventueel hulp te bieden. Ze heeft dan ook verschillende tips om ellende te voorkomen, zoals: "Kleed je niet direct te dik aan, maar geef je lichaam de tijd de kou uit je lichaam te werken."
Opdrogen kan het beste in een badjas en aankleden in een warme omgeving.

'Alleen als je fit bent'
De brigade bepleit deelname aan duiken met goed toezicht: "Ga niet wild duiken op afgelegen locaties waar geen toezicht of hulp in de buurt is."
Verder raadt de brigade aan zo laat mogelijk uit de kleren te gaan, een warming-up te doen, een muts op te zetten en je eventueel in te smeren met vaseline of een neopreenpak te dragen. Weer op de kant, is het verstandig meteen slippers of schoenen aan te trekken.
Wie niet fit is, moet aan die hele duik gewoon niet beginnen, aldus de brigade, die belangstellenden ook nog op het hart drukt bij alle drukte en jolijt toch vooral goed op kinderen te letten.

Bron: MSN-Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.