Translate

donderdag 9 augustus 2018

Deze types komt u tegen op de camping

Merel Thie geeft in de NRC een mooie en vermakelijke beschrijving van 'types', die men op een camping steeds aantreft. Dus u, als kampeerder, zult ze zeker herkennen!
Het zijn achtereenvolgens: De praatjesmaker, De happy camper, De niet-kampeerder, De langkampeerders , De geoliede machine, De amateurs, De verkneukelaars, De kampeerders tot ze erbij neervallen. Wendy Panders maakte er bovenstaande tekeningen bij. Zelfs de niet-kampeerder, zoals schrijver dezes, wordt dus beschreven!

De niet-kampeerder
Alle mensen die zeggen dat kamperen ‘niets voor hen’ is, weten dat omdat ze ooit gekampeerd hebben. Daar kwamen ze erachter dat ze hechten aan een goed bed en warmte, of juist koelte. Dat ze te veel gêne hebben om te poepen op een wc waarvan de deuren aan de boven- en onderkant open zijn. Dat ze anderen ook niet willen horen poepen terwijl zij hun tanden staan te poetsen op een meter afstand. Dat kamperen alleen leuk is als het niet dagenlang regent. De niet-kampeerder zit vaak uren in de voortent, gedesillusioneerd voor zich uit te staren.

Lees
* Het gehele artikel in de NRC

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.