Translate

woensdag 22 augustus 2018

Hoe vliegen buiten de deur houden?

Zomerse temperaturen: dat betekent helaas ook een groot aantal vervelende vliegen in huis. Laat je heel even een raam of een deur openstaan, dan kun je er zeker van zijn dat er enkele seconden later een exemplaar door je huis zoemt. 



Het Laatste Nieuws geef zes 'slimme trucjes, waarmee je ze snel weer het huis uit jaagt' .

Trucjes

1. Knoflook
Net zoals veel mensen, houden vliegen niet van de geur van knoflook. Daardoor is het dus een ideaal middelletje om ze af te stoten. Je kan ze op afstand houden door een bouillon te maken van wat verse, sappige knoflook. Het afkooksel giet je in een kom en plaats je aan een venster.

2. Lavendel
Ook aan de geur van lavendel hebben vliegen een hekel. Elke vorm, van olie tot boeketje, is mogelijk om ze weg te houden. Net dat tikkeltje aangenamer voor jou dan de geur van knoflook, want dankzij de paarse bloemen lijk je te vertoeven in de Provence.

3. Basilicum
Ook dit kruid heeft een sterke geur en is voor vliegen minder aangenaam. Een basilicumplant in huis halen is dus zeker geen slecht idee. Enkele losse blaadjes op strategische plaatsen leggen kan ook helpen.

4. Azijn
Witte azijn blijkt een wondermiddel in de strijd tegen de vliegen. Zet een kommetje verwarmde azijn aan het venster of geef je ramen er een poetsbeurt mee.

5. Vleesetende plantjes

Een vleesetende plant, zoals de ‘venusvliegenvanger’, lokt insecten dankzij de geur van zoete nectar. Hij trekt de insecten aan, waarop de plant dichtklapt en het beestje verteert.

6. De truc met de fles
Je kan natuurlijk ook zelf een val in elkaar knutselen. Wat je nodig hebt? Een lege fles en een zoete vloeistof. Je snijdt de bovenkant van de fles, giet de vloeistof in de onderkant en zet dan de afgesneden bovenkant er ondersteboven in. De vliegen komen af op de zoete vloeistof en kunnen vervolgens niet meer weg uit de fles.

Bron: Het Laatste Nieuws: Vliegenplaag in huis? Met deze slimme trucjes hou je ze buiten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .