Translate

donderdag 10 november 2011

WC Doeboek: stel toiletbezoek niet uit en neem uw gemak

Ruim 60 procent wacht wel eens bewust met naar de wc gaan, blijkt uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting. Door toiletbezoek uit te stellen, kunnen problemen met de ontlasting ontstaan.Iets te lezen
De belangrijkste redenen om te wachten met een toiletbezoek zijn vieze wc’s, de aanwezigheid van andere mensen, te weinig tijd hebben of nemen en niet buiten de deur kunnen poepen. Verder blijkt uit het onderzoek dat 56 procent van de respondenten weleens iets te lezen meeneemt naar het toilet.

Spijsvertering
Gezond toiletgedrag is net als voeding, voldoende drinken en bewegen van invloed op een goed functionerende spijsvertering. Het kan problemen met de stoelgang voorkomen en verminderen. Onder gezond toiletgedrag wordt verstaan: direct naar het toilet gaan bij het voelen van aandrang, rustig de tijd nemen en een goede houding aannemen.

WC Doeboek
Om aandacht te vragen voor gezond toiletgedrag en het taboe rond de stoelgang te doorbreken, lanceert de Maag Lever Darm Stichting het WC Doeboek. Het WC Doeboek is ontwikkeld in samenwerking met de makers van het vrouwenmagazine Flow. Het boek bevat moppen van Max Tailleur, strips van Jan Jans en de Kinderen, tegelstickers met mooie spreuken en columns van onder andere Viggo Waas en Aaf Brandt Corstius.

Bestelgegevens
Het WC Doeboek kost € 9,95 en de opbrengst gaat naar de Maag Lever Darm Stichting. Bestellen kunt u het WC Doeboek op: http://www.wcdoeboek.nl/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.