Translate

maandag 9 januari 2012

Beeldbank Cultureel Erfgoed

Via de beeldbank van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed kan iedereen foto’s en tekeningen opzoeken, bekijken en tegen een vergoeding bestellen. Deze beeldbank ontsluit ongeveer een half miljoen afbeeldingen van erfgoed die de afgelopen 150 jaar zijn gemaakt.Aanbod groeit
Momenteel vindt u vooral foto’s van gebouwde monumenten, maar ook afbeeldingen van archeologie, landschap. Op een later moment zullen er ook foto’s van roerend erfgoed op te vinden zijn. Deze beeldbank is niet statisch; iedere dag wordt eraan gewerkt en zal het aanbod groeien.

Panorama Nederland
De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed heeft recent ook de fotocollectie ‘Panorama Nederland’ van Siebe Swart online gezet. In 2010 heeft de Rijksdienst het archief van dit fotoproject aangekocht. Gedurende een periode van 10 jaar heeft Swart op verschillende plekken in Nederland, steeds vanuit een zelfde standpunt, grote infrastructurele werken gevolgd en de gevolgen die deze hebben voor het landschap fotografisch vastgelegd.

Rechtenvrij
De foto’s op de beeldbank zijn bij niet-commercieel gebruik rechtenvrij. Ze worden tegen een vergoeding aangeboden en niet alleen in standaardformaten zoals 10 x 15, maar ook in posterformaten (A0) en op Canvas bijvoorbeeld.

Link
* Beeldbank Cultureel Erfgoed

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.