Translate

maandag 10 september 2012

Afwasbaar toetsenbord

Hardwarefabrikant Logitech heeft een toetsenbord onthuld dat ervoor gemaakt is om onder de kraan te houden. Het K310 ‘Washable Keyboard’ is volgens het bedrijf eenvoudig te wassen en te drogen. Dat is goed nieuws, want een Brits onderzoek onderstreepte al in 2008 dat op en in een toetsenbord gemiddeld 400 keer méér bacteriën zitten dan op een toiletbril.


Eten en ongewassen handen
Volgens de onderzoekers ontstaat de vervuiling van de toetsenborden door eten bij de computer. En door met ongewassen handen na toiletbezoek weer achter de computer te gaan zitten.

Onderdompelen
Het nieuwe toetsenbord kan - mits de usb 2.0-aansluitkabel goed wordt beschermd - gerust worden ondergedompeld in water van dertig centimeter diep, laat Logitech weten in een persbericht. Laserbedrukte toetsen en uv-coating moeten voorkomen dat de K310 er vaal uit gaat zien na een paar keer schrobben, meldt CNET. De K310 is voorzien van speciale uitlekgaten die het drogen moeten bespoedigen. Ondertussen gaat elk van de toetsen volgens Logitech 5 miljoen toetsaanslagen mee.

Vanaf oktober
Het nieuwe keyboard maakte eind augustus zijn opwachting in de Verenigde Staten voor 40 dollar. Naar verwachting is het toetsenbord vanaf oktober ook in Europa verkrijgbaar voor een adviesprijs van 40 euro.

Lees ook
* Computermuis drie keer vuiler dan toilet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.