Translate

zondag 9 september 2012

Livistona Bureauplant van het jaar 2012

De Livistona is verkozen tot de Bureauplant van het jaar 2012. De jury koos de palm uit vijf genomineerde kamerplanten. De plant behaalde zowel in het laboratorium als in de werkomgeving de hoogste score.Vijf planten geselecteerd
Op verzoek van het Bloemenbureau zijn dit voorjaar vijf planten geselecteerd op verkrijgbaarheid en verzorging. Fytagoras Plant Science onderzocht de planten tevens op hun luchtzuiverende werking. In een laboratoriumopstelling zijn de planten getest op hun vermogen om chemische stoffen als formaldehyde en benzeen uit de lucht weg te nemen.

Vakantiegevoel
Aan de hand van de resultaten heeft een vakjury vervolgens een top drie vastgesteld. Om tot één winnaar te komen zijn de Calathea, Ficus microcapa ‘Ginseng’ en Livistona tot slot drie maanden lang op vijftig bureaus bij MKB’ers en thuiswerkers ter beoordeling neergezet. Met een 7,8 gaven zij het hoogste rapportcijfer aan de Livistona. De frisgroene kleur en de sierlijke, rustige uitstraling doet hen denken aan tropische oorden. De palm houdt daardoor ook op de werkplek het vakantiegevoel een beetje vast.

Vingerplant in 2011
De Livistona is de zesde Bureauplant van het jaar en de opvolger van de Vingerplant die de prijs in 2011 in de wacht sleepte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.