Translate

zondag 11 augustus 2013

Orgasme beter voor het brein dan sudoku

Een orgasme krijgen is beter voor de hersenen dan het oplossen van een kruiswoordpuzzel of sudoku. Dit blijkt uit onderzoek van Amerikaanse wetenschapper Barry Komisaruk.

Onderzoek
Bij een orgasme wordt volgens hem het volledige brein getraind, meer dan bij het maken van een puzzel. Voor het onderzoek bestudeerde de wetenschapper de bloedstroom in de hersenen van vrouwelijke proefpersonen tijdens een orgasme. "Bij een orgasme zien we een enorme verhoging van de bloedstroom naar het brein", zegt hij tegen The Times.

Hersenactiviteit
Volgens hem zorgt klaarkomen ervoor dat alle zuurstof naar het brein wordt gepompt. Hierdoor gaat de volledige hersenactiviteit omhoog. Bij een sudoku of kruiswoordpuzzel is dat alleen in bepaalde hersengebieden het geval. Komisaruk stelt dat het om een baanbrekend onderzoek gaat. ''We weten nog bijna niets over genot. Het is belangrijk om te weten hoe het brein dat produceert en in welke delen van het brein genot een rol speelt.''

Meer dan 50 jaar onderzoek
De 72-jarige wetenschapper doet al meer dan 50 jaar onderzoek naar seksueel genot bij vrouwen. In de jaren 60 deed hij proeven met ratten, waarna hij in 1982 onderzoek ging doen met echte vrouwen.

Bron: Nu.nl

2 opmerkingen:

  1. Maar wat deed hij dan in de jaren zeventig; en waren die ratten geen echte vrouwen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kortom, typisch jaren zeventig, zo'n vaag onderzoek.

    BeantwoordenVerwijderen

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.